Messi od 2010. godine do danas dao isto golova kao i Sunderland

Argentinski čarobnjak je nivo iznad svih

Messi od 2010. godine do danas dao isto golova kao i Sunderland

E. Čaušević

Skoro svaka moguća pohvala na račun Lionela Messija rečena je u proteklih desetak godina, no i to je premalo da se opiše sve ono što ovaj Argentinac radi.

Uz Cristiana Ronalda ovaj fudbaler Barcelone je obilježio proteklih desetak godina svjetskog fudbala, ali Messi se ne zaustavlja na tome i ove sezone ponovo igra briljantno.

Engleski mediji su pronašli sjajnu statistiku za argentinskog čarobnjaka o postignutim golovima. Oni su uzeli period 2010. godine do danas i došli do nevjerovatnog zaključka da je Messi u tom periodu dao isto golova kao cijela ekipa Sunderlanda.

Messi je od 2010. godine pa do danas postigao nevjerovatnih 489 golova u svim takmičenjima u dresu Barcelone i zaista je impresivno što je dao isto golova kao cijeli Sunderland u tom periodu.

Engleski tim je većinu tih sezona proveo u Premiershipu, a nedavno su ispali u Championship. Messi je ove sezone dao već 25 golova u La Ligi na 23 utakmice, a dodao je šest u Ligi prvaka i dva u Kupu Kralja. Trenutno je na brojci od 33 gola u svim takmičenjima i sve su šanse da će i ovu sezonu "prebaciti" brojku od 50 golova u sezoni.

Fudbalski genije: Zašto Messi ne dira loptu prvih nekoliko minuta utakmice?

Pred večerašnju utakmicu protiv Real Madrida Ernesto Valverde je otkrio zanimljivu stvar, a to je da Messi uopšte ne želi dodir s loptom u prvih nekoliko minuta.

On taj period koristi kako bi šetao između odbrambenih igrača protivničkog tima i na taj način u glavi već skenira i prati kretnje tih fudbalera, te tako najbolje nalazi sve njihove slabosti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Shvatio sam kad sam tek došao da u prvih nekoliko minuta Messi uopšte nema kontakt s loptom i ne nudi se saigračima. Naravno, ne dešava se to uvijek jer ponekad lopta jednostavno dođe do njega, ali u većini mečeva je tako. Fascinantno mi je da on te minute samo hoda oko defanzivaca protivničkog tima i snima kako su postavljeni i traži im slabosti. On iskoristi najmanju grešku jer dobro zna kako rivali stoje na terenu i koje su im slabosti. To je meni baš nevjerovatno", rekao je Valverde.

Ovo je oduševilo fudbalsku javnost i dokazalo da je Messi zaista na nekom drugačijem nivou od ostalih fudbalera. A, nije ni čudo što je onda jedan od najboljih igrača svih vremena.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi