Goražde naredna prepreka za Rođene

Velež izjednačio rekord, naredna utakmica je za historiju

Samir Mlaćo

Velež je danas na otvaranju drugog dijela sezone Prve lige FBiH savladao Čapljinu 4:0, te potvrdio svoje kvaliete.

Rođeni su ponovo obradovali svoje navijače, te sada na svom kontu ima 42 osvojena boda.

U 16. kola Mostarci su upisali 13 pobjeda uz samo tri remija, a današnjim susretom protiv Čapljine Rođeni su izjednačili najduži niz bez poraza od samostalnosti BiH, koji iznosi čak 17 utakmica.

Bilo je to u sezoni 2005/06, također u Prvoj ligi FBiH, kao i ove godine uz gol u sezoni ranije. Sada su 16 utakmica bez poraza u ovoj sezoni uz jednu iz prošle, pa je naredna utakmica Veleža za historiju. Rođeni će u Goražde i ukolko ostanu neporaženi Rahimić i njegovi izabranici će ispisati historiju jednog od najvećih bh. klubova.

Rahimić zadovoljan nakon današnje pobjede

"Zadovoljan sam. Prvo poluvrijeme smo dobro stajali. Iskoristili smo onda dvije šanse i ušli u drugi dio sa dobrim rezultatom. Pustili smo malo protivnika, čekali njihovu grešku i uspjeli smo u tome. Zadnjih 10-15 minuta počeli smo da svako igra za sebe i to me malo razočaralo", kazao je Rahimić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Velež suvereno gazi ka Premijer ligi.

"Niko nam ne može stati na putu. Čapljina je kvalitetna ekipa, ali mi igramo fudbal i stalno vršimo pritisak. Mislim da nijedna ekipa u ligi nema kvalitet da nam može parirati", dodao je Rahimić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.