Lazio slavi

Edin Džeko i Vučica nestali sa terena: Lazio je vladar Rima!

Midhat Šljivak

Veliki rimski derbi u 26. kolu italijanske Serije A odigrali su na Olimpicu Lazio i Roma, a na kraju je Lazio slavio pobjedu rezultatom 3:0.

Veliki rimski derbi u 26. kolu italijanske Serije A odigrali su na Olimpicu Lazio i Roma, a na kraju je Lazio slavio pobjedu rezultatom 3:0.

Ekipa Simonea Inzaghija je od početka bila bolji tim, a takvu igru su krunisali golom za vodstvo od 1:0 u 12. minuti. Felipe Caicedo je pogodio za prednost "domaćeg" tima.

Kontrolisali su domaći bez većih problema utakmicu u prvom poluvremenu. Jedino što vrijedi izdvojiti je pokušaj Edina Džeke kojeg je Strakosha zaustavio i na odmor se otišlo vodstvom Nebeskoplavih od 1:0.

Nastavak donosi dobrim dijelom mirnu igru. Roma se probudila tek sredinom drugog dijela kada promašuju dvije sjajne šanse. Prvo je golman Lazija skinuo sjajan šut Florenzija, a nakon kornera Pastore promašuje praznu mrežu.

Kazna za promašaj je stigla veoma brzo. Igrala se 72. minuta kada Correa bježi odbrani Rome, a Fazio ga ruši. Sudija nije imao dileme, pokazao je na penal, koji je bio očit.

Odgovornost za najstrožiju kaznu preuzeo je rezervista Ciro Immobile. Pogodio je za 2:0 i erupciju odiševljenja. Konačnih 3:0 postavio je Cataldi u finišu meča.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko je odigrao kompletan meč, a dobio je žuti karton u finišu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.