Imao je poruku za navijače Reala

Pique objasnio svoj gest: "Ne žalim zbog toga..."

Edmir Škorić

Barcelona je pobijedila Real 1:0 u Madridu u 26. kolu španskog prvenstva…

U srijedu su Katalonci u revanš susretu polufinala Kupa kralja pobijedili 3:0 Real izborivši finale nakon što je prvi susret završio 1:1, a večeras je Barcelona u derbiju 26. kola Primere slavila golom Ivana Rakitića i ljutog rivala izbacila iz utrke za naslov.

Bio je to već šesti El Clasico u nizu u kojem Real nije uspio slaviti, pri čemu je Barca upisala četiri pobjede, a dvije utakmice su završile bez pobjednika. Pobjeda je važna i u kontekstu historije, jer je Barcelona prvi put nakon 87 godina povela u međusobnim okršajima s Realom. Barcelona sada ima 96 pobjeda, a Real jednu manje.

Ovu utakmicu obilježio je incident, odnosno sukob Lionela Messija i Sergija Ramosa, a u centru pažnje bio je i Gerard Pique, koji je gestom prema navijačima Reala poručio: "Previše pričate"

"Leo je imao krv na usni. Ramos je bio agresivan i činilo mi se da je to za crveni karton. S gestom sam mislio na to kako stalno govore o sudijama i VAR-u, ali ponekad stvari idu u njihovu korist. Ne žalim, osjećao sam to u tom trenutku i zato sam napravio takav gest", kazao je Pique.

"Pokušao sam da govorim jer su se žalili mnogo puta, a onda su sudije sudile u njihovu korist", dodao je Pique.

Barcelona je na 12 bodova od Los Blancosa i 10 ispred drugoplasiranog Atletiko Madrida, koji u nedjelju igra protiv Real Sociedada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Dok (naslov) matematički ne bude siguran, mi ćemo nastaviti da se borimo", izjavio je trener Barcelone Enresto Valverde nakon meča protiv Reala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.