Madrid ne trpi, izviždana glavna zvijezda Reala

Bale na udaru navijača

Madrid ne trpi, izviždana glavna zvijezda Reala

E. Škorić

Ništa novo, publika na Santiago Bernabeu teško podnosi poraze, posebno od Barcelone.

Real Madrid nije baš u idealnoj situaciji, a dva uzastopna poraza od Barcelone na Santiago Bernbeu u samo četiri dana samo su pogoršali stanje u klubu.

Jedan od onih koji su na udaru navijača, nakon što nije u potpunosti opravdao ulogu poslije odlaska Cristiana Ronalda, svakako je Gareth Bale. Nesretni Velšanin ponovo je bio glavna žrtva Realove blijede partije.

Nakon što ga je Santiago Solari u drugom dijelu izveo iz igre, navijači su mu počeli zviždati. Nije ni čudo jer je Bale u 61 minutu na terenu imao svega 20 dodira, bio je bez šuta u okvir gola i imao je tek jedan uspješan dribling.

Baleu je ovo sezona za zaborav. Nedavno su ga također kritikovali mediji, čak su i neki saigrači poput Marcela ili Thibauta Courtoisa govorili u negativu o Velšaninu, koji bi na kraju sezone mogao da se vrati u Englesku.

AS: Bale je donio konačnu odluku!

Sudeći prema pisanju madridskog lista AS, Gareth Bale sigurno odlazi iz Real Madrida.

Bale je nesretan u Realu, posebno sada kada ga stalno kritikuju, čak i saigrači su mu okreuli leđa i sve to ga je natjeralo da donese odluku o promjeni sredine.

AS tvrdi da je Bale odlučio i čim završi sezona, spreman je da spakuje stvari i promijeni tim. U prethodna dva meča je igrao kao rezerva i to dovoljno govori o njegovoj situaciji u Madridu.

Bale nije uspio da se snađe u Madridu, ne prija mu odlazak iz Engleske koju je napustio 2013. godine, kada ga je Tottenham prodao za tada rekordnih 99 miliona eura.

Bale je osvojio četiri Lige prvaka, imao je dosta uspješnih sezona u Real Madridu, no ova trenutna ne miriše na dobro.

Nema za sada informacija gdje bi mogao nastaviti karijeru, ali se nekako u prvi plan gura Manchester United, s kojim se i ranije povezivao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi