ACB liga

Real Madrid pregazio Andorru

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida slavili su u Andorri sa 87:66 protiv domaće ekipe u meču 21. kola ACB lige.

Real je u 21. kolu ostvario 16. pobjedu i odmah je iza Barcelone, a u današnjem meču zaista je bilo teško očekivati bilo šta izuzev pobjede Madriđana.

Gosti su 7:0 serijom otvorili meč, imali su 24:19 vodstvo na kraju prve četvrtine, a onda u drugoj dotukli rivala i otišli na 22 poena prednosti.

Prednost Kraljeva je kasnije išla i na +30, pa je domaćinu ostalo samo da se nada da će se agonija što prije završiti.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Carroll je predvodio Real sa 15 poena, Llull je ubacio 14, koliko i Campazzo, a Taylor 11. Kod domaćih Ennis je sa 13 poena bio najefikasniji.

Danas je također odigran i duel Manrese i Estudiantesa, a domaći tim je slavio sa 101:91 uz 20 poena Murphyja. Toolson je dodao 18, na drugoj strani Whittington je ubacio 16, a Gentile 15 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.