Bura se ne stišava: Real, Barcelona i Baskonia razmatraju istupanje
Real pokrenuo lavinu, pridružili se Barcelona i Baskonia

Novi problemi za košarku u Španiji

Bura se ne stišava: Real, Barcelona i Baskonia razmatraju istupanje

E. Dindić

Još uvijek ne smiruje se bura oko finala Kupa kralja u košarci u kojem su košarkaši Barcelone pobijedili vječitog rivala ekipu Reala iz Madrida. 

Naime, Real Madrid je odlučio da napusti ACB ligu, a njegovim stopama bi mogli i Barcelona i Baskonia. Zasad je samo tim iz Madrida poduzeo pravne korake, pošto je već kontaktirao advokate.

Tim iz Madrida želi da nastupa samo u Euroligi, međutim Realu ne idu na ruku propozicije u ovom takmičenju, tačnije jedna stavka gdje stoji da učesnik ovog takmičenja mora istovremeno igrati i domaće prvenstvo.

Međutim, postavlja se pitanje u ovoj zavrzlami kojoj očigledno nema kraja, da li će Euroliga dopustiti da ostane bez jednog od najpopularnijih klubova, te da li će progledati kroz prste Realu, kao i drugom dvojcu iz Španije  koji imaju slične želje kao tim iz Madrida. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Baskonia čeka potez Reala i ako oni to učine oni će odmah krenuti za njima. U Barceloni još uvijek nisu upotpunosti sigurni da je ova odluka dobra za klub, ali sigurno je da će pratiti daljnji razvoj situacije.

Jedno je sigurno ako se ovo desi, da li bi i drugi učesnici Eurolige mogli da povuku sličan potez u svojim nacionalnim prvenstvima? Ako se to desi onda sigurno dolazi veoma teško vrijeme za europsku klupsku košarku.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi