NBA liga

James Harden nastavio sa brutalnim partijama, nova žrtva je Boston

S. Pašalić

Košarkaši Houston Rocketsa su savladali Boston Celticse u gostima sa 115:104.

Houston je od samog početka utakmice bolje krenuo i već na poluvremenu imao veliku prednost, bilo je 65:43. U drugom poluvremenu je Houston održavao prednost, a u tek u posljednjoj četvrtini je došlo do malog opuštanja, ali je prednost gostujuće ekipe bila prevelika i pobjeda je na kraju otišla na stranu Houstona 115:104.

James Harden je i ovog puta bio najbolji poedinac u ekipi Houstona sa 42 poena, a pratio ga je Eric Gordon sa 32 poena. Kod Bostona Kyrie Irving je bio najbolji sa 24 poena.

Atlanta Hawksi su stigli do pobjede u gostima kod Chicago Bullsa 123:118. Alex Len je predvodio Atlantu do pobjede sa 28 poena, a kod Chicaga je Lauri Markkanen bio najbolji sa 19 poena.

Los Angelsec Clippersi su na svom parketu savladali New York Knickse sa 128:107. Nekoliko igrača domaćeg tima je ostvarilo dvocifren učinak, a najviše poena su postigli Landry Shamet koji je upisao 21 poen i Danilo Gallinari koji je dodao 20. U ekipi New Yorka su Noah Vonleh i Damyean Dotson postigli po 17 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.