Warriorsi ispustili +13 na Floridi, fantastični Harden predvodio veliki preokret Rocketsa
(Foto: EPA) Goledn State Warriorsi su nakon Miami Heata poraženi i od strane Orlando Magica

Nekoliko dramatičnih završnica u NBA ligi

Warriorsi ispustili +13 na Floridi, fantastični Harden predvodio veliki preokret Rocketsa

Golden State Warriorsi su sinoć upisali drugi vezani poraz u NBA ligi i to u Orlandu protiv tamošnjeg Magica. Domaći su, naime, slavili rezultatom 103:96.

Orlando je bio u vodstvu čitavo prvo poluvrijeme (u treću dionicu se ušlo vodstvom domaćih 59:51), ali su Warrriorsi polovinom treće četvrtine preuzeli prednost.

Ista je ubrzo porasla i do +13, dok se u zadnju četvrtinu ušlo vodstvom Warriorsa od 81:70. Warriorsi su i početkom zadnje četvrtine u nekoliko navrata imali +13, ali se Orlando uspio vratiti u utakmicu, a u samom finišu i ponovo preuzeti vodstvo.

Odličnu rolu u finišu je imao Gordon, a Magic je na kraju uspio zadržati prednost i savladati aktuelnog NBA šampiona.

Gordon je bio najbolji pojedinac u redovima Magica, te je susret završio sa double-double učinkom od 22 ponea i 15 skokova. Double-double je imao i Vučević - 12 poena i 13 skokova.

Kod Warriorsa je najefikasniji bio Curry sa 33 poena, dok su Thompson i Cousins postigli po 21.

Inače, Warriorsu su sinoć bili bez Kevina Duranta koji je zbog potrebnog odmora "presjedio" duel sa Magicom.

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u Houstonu gdje su Rocketsi sa 121:118 savladali Miami Heat.

Iako je Miami nakon par minuta igre u trećoj dionici imao čak +21, Rocketsi su u zadnjoj dionici uspjeli anunlirati zaostatak, a onda i preći u vodstvo. U finišu su odgvoronost preuzeli Paul i Harden i nekako uspjeli odvesti svoje Rocketse do trijumfa.

Harden je pružio još jednu sjajnu partiju, te je sinoćnji susret završio sa 58 poena, sedam asistencija i 10 skokova. Rivers je dodao 17 poena, a Paul i Clark po 14.

Kod Miamija su najefikasniji bili Dragić i Oynyk sa po 21 poenom.

Utah Jazz je u Denveru savladao Nuggetse rezultatom 111:104, a odlučujuće poene u pobjedi svog tima je postigao Donovan Mitchell. Upravo je Mitchell i bio najefikasniji u svojoj ekipi sa 24 poena.

Kod Denvera su se istakli Barton i Murray sa po 21 poenom. Barton je dodao i 13 skokova. Nikola Jokić je upisao duble-double sa 16 poena i 13 skokova.

Fantastičnu partiju u domaćoj pobjedi (122:115) Indiana Pacersa nad Minnesota Timberwolvesima je pružio Bojan Bogdanović koji je ubacio 37 poena.

Rezultati sinoć odigranih utakmica NBA lige:

Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 122:115
Orlando Magic - Goledn State Warriors 103:96
New York Knicks - Cleveland Cavaliers 118:125
Houston Rockets - Miami Heat 121:118
OKC - Philadelphia 76ers 104:108
Denver Nuggets - Utah Jazz 104:111.

Top Komentari

Haroni
Brada je jos jednom dokazao ko je gazda na parketu. Portland i Houston ruse sve pred sobom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi