Irving preko bosanskog zida nije mogao: Jusuf Nurkić brutalno blokirao NBA zvijezdu!
Kyrie Irving je nova "žrtva" fantastičnog Jusufa Nurkića. Preko njega jednostavno nije mogao da pogodi (Foto: EPA)

Sjajni bh. centar

Irving preko bosanskog zida nije mogao: Jusuf Nurkić brutalno blokirao NBA zvijezdu!

M. Šljivak

Jusuf Nurkić je sa 16 poena bio ključni čovjek u pobjedi Portland Trail Blazersa nad Boston Celticsima (97:92).

Bosnian Beast je odradio još jednu vrhunsku utakmicu. Posebno se to odnosi na defanzivu, gdje je doslovno "pojeo" igrače Celticsa.

U samoj završnici meča žrtva bh. košarkaša bio je Kyrie Irving. Jedan od najboljih NBA igrača pokušao je da položi preko Nurka, ali je naišao na bosanski zid.

Dobio je Irving blokadu kakvu nije odavno. Završio je na leđima, ali sve je bilo čisto i Nurkić je upisao još jednu rampu u ovom meču.

Impresivna defanzivna igra bh. centra na kraju je Trail Blazersima donijela pobjedu. Također, pogodio je neke važne šuteve u finišu i on je najzaslužniji za pobjedu.

Interesantno je svakako da je Nurkić u ovom meču šutirao samo 10 lopti. Pogodio ih je pet, a ubacio je šest slobodnih bacanja iz šest pokušaja.

Nurkić je tako nastavio svoj zaista fantastični niz utakmica. Iako ima malo šuteva, njegovi poenterski učinci su odlični i pitanje je kakav bi prosjek imao da šutira koju loptu više.

Za sada je Nurk na prosjeku od 15.4 poena i 10.2 skoka. Sve to čini za prosječnih 27.3 minuta na parketu i njegov učinak je jedan od najboljih u najjačoj ligi svijeta.

Portland je trenutno četvrti tim Zapadne konferencije. Preostala im je 21 utakmica do kraja sezone, a trenutno su na omjeru 38-23.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi