Šesti na EP u Glasgovu

Amel Tuka: Najbolje tek dolazi i sretan sam što sam konačno potpuno zdrav

Endin Čaušević

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka nije briljirao sinoć u finalu Evropskog dvoranskog prvenstva u Glasgovu.

Amel Tuka je bio veoma dobar u kvalifikacijama i polufinalu, ali je u finalnoj utrci bio znatno lošiji. Bh. atletičar završio je sinoć na pretposljednjem šestom mjestu, ali sigurno da zaslužuje pohvale samim tim što je došao di finala.

Tuka se nakon utrke oglasio preko svog Instagram profila i poručio da je veoma sretan što se vratio na stazu nakon povrede, te da je na dobrom putu da se vrati u staru formu.

"Šesto mjesto u finalu Evropskog prvenstva u Glasgovu! Moram priznati da sam jako sretan što sam ponovo na stazi nakon problema sa stopalom koje sam imao. Trčati potpuno zdrav je jedan poseban osjećaj i uživao sam u svim ovim trkama koje sam imao. Sve ovo je samo jedan jako dobar pokazatelj da sam na dobrom putu i da se sve slaže kako treba. Nastavljam dalje sa radom jer najbolje tek dolazi, ako Bog da, i jedva čekam ljetni dio sezone. Hvala vam puno na podršci koju mi pružate, ponosan sam na sve vas", poručio je Tuka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.