Neočekivano se našao u Tukinoj konkurenciji u borbi za medalju

Mark English ipak u finalu

Neočekivano se našao u Tukinoj konkurenciji u borbi za medalju

E. Škorić

Večeras je finalna trka na 800 metara na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glasgowu.

BiH će predstavljati Amel Tuka, koji je u protekla dva dana kroz kvalifikacije i polufinale izborio veliko finale, a osim njega nastupit će još šest atletičara.

Neočekivano se u finale 'ugurao' Irac Mark Egnlish. On se prvobitno našao na petom mjestu, ali je na kraju kvalifikovan za finale jer je jedan od atletičara prekršio pravila tokom polufinale trke.

Ta odluka još uvijek nije potvrđena jer su sve odluke u utrci morale biti preispitane zbog žalbe, ali English će sasvim sigurno biti večeras u finalu.

Finalna trka na programi je večeras u 19:57 sati.

Uz Tuku i Englisha, takmičit će se još Britanac Jamie Webb, Španci Alvaro de Arriba i Mariano Garcia, Šveđanin Andreas Kramer i Danac Andreas Bube.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi