Giannis Antetokounmpo je imao sjajnu sezonu u NBA ligi

Nagrada koja se dodjeljuje od 1979. godine

Izabran najbolji evropski košarkaš, nije bilo iznenađenja

S. Pašalić

U izboru Gazzetta dello Sporta košarkaš Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo je proglašen za najboljeg evropskog košarkaša za 2018. godinu.

Grčka superzvijezda je uspjela osvojiti prvo mjesto ispred košarkaša Dallasa Luke Dončića i Nikole Jokića koji nastupa za Denver.

Nagrada Gazzette dello Sport se dodjeljuje još od 1979. godine, a na početku se nagrada dodjeljivala igračima i trenerima.

Antetokounmpo je osvojio nagradu 32 godine nakon što je košarkaška legenda Nick Galis osvojio također ovu istu nagradu poslije osvajanja prvog evropskog zlata sa reprezentacijom Grčke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.