Vrhovac je svojim radom na treninzima, ali i igrama u crno-crvenom dresu ove sezone izborio i status mladog reprezentativca BiH

Defanzivac NK Čelik za SportSport.ba

Vrhovac: Pobjedom protiv GOŠK-a napravili bi lijepu bodovnu zalihu pred nastavak lige

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu na Bilinom polju igraju „meč“ loptu kada je u pitanju opstanak u Premijer ligi. Zeničani dočekuju ekipu GOŠK-a, od koje trenutno imaju više šest bodova na svome kontu.

Ako izabranici Cihata Arslana u subotu slave protiv tima iz Gabele, onda bi pobjegli na „nedostižnih“ devet bodova u odnosu na GOŠK, te bi do kraja sezone mogli igrati s manje pritiska.

Svjesni su značaja utakmice i prvotimci Čelika, a među njima i mladi reprezentativac BiH, mladi stoper Vedran Vrhovac, koji je prošlo kolo propustio zbog tri žuta kartona.
Ovaj defanzivac u subotu se vraća u tim, gdje će s Miletićem činiti stoperski par ispred golmana Pavlovića. Nešto više o narednoj utakmici, ali i novom treneru mladi stoper je kazao u razgovoru za SportSport.ba.

„Prije svega izrazio bi saučešće obitelji i prijateljima iznenadno preminulom golmanu Širokog Brijega, Krešimiru Bandiću, strašno je to što se dogodilo i svakako da je na cijelu ligu ostavilo uticaja. Ugašen je jedan mladi život, a kako mi kažu saigraći iz svlačionice koji su ga poznavali, zaista je bio pošten i miran tip, koji je volio ono čime se bavi“, ističe 20-godišnji Vrhovac.

Čelik u subotu dočekuje GOŠK, za neke je ova utakmica možda i najvažnija u drugom dijelu sezone

„Znamo šta za nas, ali i za goste znači utakmica u subotu. Mi smo trenutno u rezultatskoj prednosti u odnosu na njih, ali ne smijemo se opustiti. Imamo priliku da pred našim navijačima napravimo sebi jednu dobru situaciju pred nastavak prvenstva, kada je u pitanju tabela. Sigurno da nas očekuje teška utakmica jer su oni tvrd i nezgodan protivnik. Bez obzira na sve okolnosti koje nama idu u prilog, morat ćemo svi dati maksimum kako bismo ostvarili pobjedu“, ističe Vrhovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Komentarisao je i rad s novim trenerom, te se osvrnuo i na rad s bivšim šefom

„Kada je u pitanju novi trener Cihat Arslan moram istaći da je na mene ostavio jako dobar utisak i sigurno da se radi o jako kvalitetnom stručnjaku što govore klubovi koje je u dosadašnjoj karijeri vodio. Sigurno da je donio nešto novo za našu ekipu, ali i cijelu ligu, tako da mi je izuzetno drago što me trenira tako jedan stručnjak. Svakako da bi se zahvalio i bivšem šefu Adnanu Orneku, te Bakiru Šerbi s kojima sam imao isto tako dobar odnos i želi im sve najbolje u nastavku karijere“, kazao je za SportSport.ba Vedran Vrhovac koji je ove sezone u crno-crvenom dresu upisao 12 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.