FK Sarajevo nezaustavljivo juri ka tituli, uzbudljivo u borbi za Evropu i ostanak u eliti
Uzbudljivo je bilo u 21. kolu Premijer lige, a nekako se čini da najviše razloga za slavlje imaju fudbaleri Sarajeva

Bordo tim ima 9 bodova više od Zrinjskog

FK Sarajevo nezaustavljivo juri ka tituli, uzbudljivo u borbi za Evropu i ostanak u eliti

A. Beganović

U vikendu iza nas odigrani su susreti 21. kola Premijer lige nakon kojih najviše razloga za zadovoljstvo imaju fudbaleri aktuelnog lidera FK Sarajevo.

Ovakav rasplet "gurnuo" je Sarajevo korak bliže tituli, no u klubu iz Titove 38/b u narednim danima će sasvim sigurno učiniti sve kako bi stišali euforiju. Sarajevo je u ovom trenutku najbolja bh. ekipa, tokom cijelog dosadašnjeg dijela šampionata izabranici Husrefa Musemića igraju najbolji fudbal i ruku na srce, bilo bi pravo čudo da u 12 preostalih kola prokockaju stečenu prednost.

Nije Sarajevo briljiralo u duelu sa Krupom (klikni za zapisnik), zapravo možda su izabranici Husrefa Musemića odigrali i jednu od najlošijih partija u prvenstvu ali i pored toga su upisali pobjedu. I upravo u tome i jeste najveća snaga FK Sarajevo, čak i kada ne igraju onako kako su navikli svoje navijače u ovoj sezoni, upisuju pobjede.

Pored nova tri boda na Koševu, na ruku Bordo ekipi je išao i rezultat iz Mostara gdje su Pod Bijelim brijegom bodove podijelili Zrinjski i Radnik (klikni za zapisnik). Aktuelni prvak je tako izgubio korak za liderom i sada je u zaostatku od 9 bodova, odnosno četiri više no što je bio slučaj na kraju prvog dijela sezone.

Neće se predati Plemići, pokušat će Baka još jednom da od svojih izabranika izvuće posljednji atom snage, no sve je izvjesnije da ovaj put neće uspjeti. Njegov kolega na klupi Sarajeva, Husref Musemić, dovoljno je iskusan da sa svojim izabranicima sačuva prednost.

Borba za Evropu i borba za ostanak u eliti

Zanimljivo je bilo i na Grbavici gdje je Željezničar dočekao ekipu Mladosti (klikni za zapisnik). Očekivali su u Plavom taboru prekid crne serije od šest uzastopnih poraza, no nije im dobro krenulo. Mladost je povela a onda je ostala bez Welbecka (dva žuta) pa su izabranici Amara Osima preuzeli konce igre u svoje ruke.

U drugi dio je Osim krenuo sa Mujezinovićem koji je zamijenio Hajdarevića, a sredinom drugog poluvremena u igru je uveo i iskusnog Ermina Zeca. I upravo su se ova dva poteza pokazala kao dobitna. Mujezinović je unio svježinu i hitrinu u indisponirani vezni red Plavih, a Zec je u maniru rasnog strijelca zabio svoj prvijenac u dresu Željezničara za konačnih 2:1.

U preostala tri susreta nije bilo pobjednika. GOŠK i Sloboda, Zvijezda 09 i Široki Brijeg, te Tuzla City i Čelik su podijelili bodove. U Gabeli u očajnim uslovima Sloboda je imala nešto više od igre, no najneefikasniji napad lige opet je zakazao i ukoliko Tuzlaci žele izboriti nastup u Evropi što bi za njihove navijače za 100. rođendan kluba bio najbolji poklon, morat će ofanzivni fudbaleri naštimati nišanske sprave.

FK Tuzla City je imao sve u svojim rukama u duelu sa Čelikom. Poveli su domaći na otvaranju susreta iz jedanaesterca i sve do sudijske nadoknade držali su prednost. No, gostima iz Zenice isplatila se hrabra igra u posljednjoj dionici susreta te su na kraju stigli do velikog boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Uzbudljivo je bilo i u Ugljevku. Sličan scenarij kao i u Tuzli, domaći su vodili do sudijske nadoknade, a onda su gosti zabili i stigli su do boda.

Sve u svemu, iza nas je zanimljivo kolo nakon kojeg se može reći da će borba za ostanak u eliti te borba za izlazak na evropsku scenu vjerovatno biti mnogo uzbudljiviji od borbe za titulu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Analiticar
FK Sarajevo ima ubjedljivo najbolje igrace ali im fali skolovan i paetan trener. Zrinjski ima dobru ekipu i solidnog trenera. Siroki Brijeg dobru ekipu i dobrog trenera, ali razlika u bodovima je prevelika da mogu napasti titulu. Zeljeznicar ima ekipu za opstanak, ali sa lopovom osimom na klupi borice se za Europu. Mladost ima dovoljno dobru ekipu da se bori za trece mjesto ali jucer su mogli vidjeti sta ih ceka. Ispadaju GOSK i Krupa.
2 0
Metropoljac
Protiv Slobode će vidjeti da li su isključivo Mujezinović i Zec dobitni potezi ili je nešto drugo po srijedi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi