Foto: Foxsports.com.vn

Ko je Nguyen Hoai Nam?

Novi većinski vlasnik FK Sarajevo naredne sedmice stiže u grad?

Iako je iz kluba za SportSport.ba ova mogućnost vijetnamskih pojačanja demantovana, vijetnamski mediji insistiraju da novi vlasnik Sarajeva Nguyen Hoai Nam razmišlja o opciji dovođenja najboljih tamošnjih igrača u bordo tabor. 

Navode se imena napadača Nguyen Cong Phuonga i veznog Nguyen Quang Hai. Tamošnji Fox Sport navodi da Nguyen Hoai Nam ovih dana treba doputovati u Sarajevo kako bi predložio ideju lokalnom menadžmentu kluba.

Ipak, sve informacije treba uzeti i sa rezervom obzirom da tamošnji mediji još uvijek nisu shvatili da takmičenje u Premijer ligi BiH još uvijek nije gotovo i da nas očekuje još jedan krug utakmica u kojima FK Sarajevo još uvijek treba izboriti titulu.

Tako Vijetnamci navode da njihov biznismen stiže u Sarajevo 11. marta kako bi podigao trofej, pa bi gospodin Nathan mogao doživjeti iznenađenje već na sarajevskom aerodromu.

Ko je Nguyen Hoai Nam?

Nguyen Hoai Nam je generalni direktor Berjaya Vietnam, predsjednik uprave Intercontitental Hotela u Hanoju, predsjednik uprave Nam Houng Company, podredsjednik Sheraton Hotela i član uprave više drugih azijskih kompanija.

Bio je jedan od najozbiljnijih kandidata za podpredsjednika fudbalskog saveza Vijetnama u mandatu 2018-2022, ali je izgubio utrku od Can Van Nghia, bivšeg direktora My Dinh National Sports Complexa.

"Sponzorisao sam Dong Nai Berjaya fudbalski klub iz tri razloga, iako nisam bio zadovoljan rezultatima.", rekao je novi suvlasnik FK Sarajeva prilikom kandidature za ovu poziciju u fudbalskom savezu.

"Kao direktor Berjaye mogao sam biti članom uprave u još dva velika kluba, belgijski Kortrijk i bosanskohercegovački FK Sarajevo koji se takmiče u vodećim nacionalnim prvenstvima. Nedavno, dioničari i ja kupili smo 60% udjela u FK Sarajevo koji ima odlične rezultate i zahvaljujući tome su prvi u bosanskom prvenstvu te se nadamo da će igrati Ligu Prvaka naredne sezone.", rekao je on.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nguyen Hoai Nam još od aprila 2018. godine dio je uprave FK Sarajevo, tačnije član nadzornog odbora skupa sa Ken Choo i Lim Meng Kwong.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.