Vijetnamski biznismen tvrdi: Kupio sam 60 posto dionica FK Sarajevo

Da li se spremaju promjene na Koševu?

Vijetnamski biznismen tvrdi: Kupio sam 60 posto dionica FK Sarajevo

S. Mlaćo

FK Sarajevo u narednom periodu bi mogao dobiti novu vlasničku strukturu. Naime, mediji u Vijetnamu navode da je biznismen Nguyen Hoai Nam poznat kao Nathan novi član Upravnog odbora, što je on sam i potvrdio.

"Sponzorisao sam Dong Nai Berajya fudbalski klub iz tri razloga, iako nisam bio zadovoljan rezultatima.", rekao je novi suvlasnik FK Sarajeva prilikom kandidature za ovu poziciju u fudbalskom savezu.                                       

"Kao direktor Berjaye mogao sam biti članom uprave u još dva veika kluba. Belgijski Kortrijk i bosanskohercegovački FK Sarajevo koji se takmiče u vodećim nacionalnim prvenstvima. Nedavno, dioničari i ja kupili smo 60% udjela u FK Sarajevo koji ima odlične rezultate i zahvaljujući tome su prvi u bosanskom prvenstvu te se nadamo da će igrati Ligu Prvaka naredne sezone."

Nam je također naveo da je i član Upravnog odbora Kotrijka, te da se nada uspješnim rezultatima navedenih klubova u narednom periodu.

Sarajevo trenutno suvereno gazi ka titulu Prvaka sa devet bodova prednosti u odnosu na Zrinjski i na Koševu bi se ove sezone mogla slaviti titula prvaka. Bordo tim uspješno nastupa i u Kupu naše zemlje gdje u revanšu u Mostaru protiv Zrinjskom brani prednost od 1:0 za prolazak u polufinale.

Ništa od egzotičnog pojačanja

Jučer su se pojavile informacije da bi FK Sarajevo mogao dobiti "egzotično" pojačanje i to u liku fudbalera iz Vijetnama Cong Phoung Nguyena.

Riječ je o 24-godišnjem napadaču vijetnamskog HAGL-a, koji je trenutno na posudbi u južnokorejskom Incheon Unitedu.

Njegova posudba ističe krajem ove godine, a vijetnamski mediji su prenijeli da je FK Sarajevo pokazao interes za Cong Phounga, te da bi ga mogao angažovati početkom naredne godine.

Pojavili su se navodi da je čelnike FK Sarajevo ovaj omaleni napadač impresionirao igrama na minulom Azijskom kupu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ipak, čini se da od transfera Cong Phuonga u u FK Sarajevo neće biti ništa jer su pomenuta pisanja vijetnamskih medija zvanično demantovana iz bh. kluba za SportSport.ba.

Chong Phuong je već zvijezda u Vijetnamu (za reprezentaciju svoje zemlje je odigrao 31 utakmicu), veliki je potencijal, ali se tek treba dokazati u dosta težoj korejskoj ligi i dresu Incheona.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dzebra2019
Za njih i jeste džungla , ha, ha,ha, .. idemo u Vijetnam ..
0 16
Dzebra2019
Prodo ih striko ,a da i ne znaju ..
0 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi