Siguran trijumf Zeničana

NK Čelik razbio GOŠK

Midhat Šljivak, foto: A. Lendo

Čelik je u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao GOŠK iz Gabele sa 3:1.

Čelik je ofanzivnije ušao u meč, ali je GOŠK dobrom defanzivom uspijevao da eliminiše sve napade domaćeg tima.

Ipak, u 22. minuti domaći koriste prvu šansu koja im se ukazala. Haris Dilaver je pogodio za 1:0 i nastavio je svoju seriju pogodaka.

Do kraja prvog poluvremena većih uzbuđenja nije bilo. Vrijedi izdvojiti dva opasna pokušaja Jurine za Čelik i šut Kovačića za GOŠK, ali većih šansi nije bilo i domaći su na odmor otišli vodstvom od 1:0.

Mato Neretljak već u uvodnih deset minuta nastavka pravi sve tri izmjene, ali mu to nije pomoglo, jer je Čelik jako brzo završio utakmicu. Anel Dedić je golovima u 58. i 61. minuti osigurao Čeliku pobjedu i bilo je nedostižnih 3:0 nakon sat vremena igre.

Uspio je GOŠK da zabije gol. Safet Mujkić je u 71. minuti pogodio za 3:1, a zatim su gosti stvorili nekoliko velikih šansi. Prvo je Hodžić zaustavio situaciju tri na jedan, a zatim Anel Husić promašuje zicer.

Ostalo je do kraja meča 3:1 i Čelik je došao do tri boda...

Premijer liga BiH, 22. kolo:

Čelik - GOŠK 3:1

ČELIK: Pavlović, Hodžić, Vrhovac, Dedić, Dilaver, Okić, Grahovac, Pecelj, Miletić, Jamak, Jurina.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

GOŠK: Kozić, Karamarko, Hasanhodžić, Aletić, Kulović, Gržan, Đajić, Raguž, Knežević, Hasanović, Kovačić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.