U taboru NK Čelik vlada dobra atmosfera, a svi se nadaju da će sutra dobro otvaranje nastavka prvenstva začiniti i pobjedom protiv ekipe iz Gabele

Strateg NK Čelik uoči GOŠK-a

Arslan: Protivnik je dobar u defanzivi, ali vjerujem da uz pomoć navijača možemo do pobjede

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na stadionu Bilino polje dočekati tim GOŠK-a iz Gabele.

Za domaćina ova utakmica je veoma važna jer eventualnom pobjedom, protivniku iz Gabele koji se nalazi u opasnoj zoni pobjegli bi na devet bodova prednosti.

Svjesni su značaja sutrašnjeg duela protiv tvrde ekipe GOŠK-a i u redovima crno-crvenih, što su na današnjoj press konferenciji istakli i šef struke Cihat Arslan, te napadač Haris Dilaver.

Novi trener Čelika, Cihat Arslan koji je remijem na Tušnju protiv Tuzla Citiya debitovao na klupi Zeničana svjestan je da ih sutra očekuje teška utakmica, ali da uz svo poštovanje prema gostima da žele pobjedu i nastavak dobrih rezultata.

"Moram s tužnim riječima krenuti ovu press konferenciju jer nam je jučer sahranjen jedan prijatelj, mladi igrač koji je izgubio život i svi smo potreseni time. I ovom prilikom porodici želim uputiti saučešće i nadam se da se u budućnosti neće dešavati ovakve stvari, koje su nas sve istinski pogodile" ističe Arslan.

Sutra Zeničane očekuje teška utakmica, ali Čelik na domaćem terenu mora biti favorit bez obzira protiv koga igra

"Prvi put sutra ću sjediti na klupi pred domaćom publikom, dobra je situacija u timu. Imamo pobjedu i remi na otvaranju drugog dijela prvenstva. Atmosfera u ekipi je sjajna, mislim da vlada veliko zajedništvo. Ja sam trener koji izuzetno poštuje i cijeni svoje protivnike, tako će biti i sutra, ali na terenu želim da moj tim ubilježi pobjedu i samo nas to interesuje. Očekujem dobru atmosferu jer znam da Čelik ima ponajbolje navijače u državi, nadam se da ćemo ih sutra obradovati" kaže trener Zeničana.

Čelik sutra ima priliku da direktnom konkurentu za opstanak pobjegne na velikih devet bodova

"Ima još dosta utakmica do kraja prvenstva, nama je svaka utakmica veoma bitna i tako se postavljamo. Mi smo pratili protivnika u ova dva kola, imali smo ljude koji su ih uživo gledali i znamo o kakvoj se ekipi radi, dobri su defanzivno, sigurno da će sutra dati sve od sebe, ali mi želimo da zajedničkim snagama uz maksimum svih igrača, te podrškom s tribina ubilježimo tri boda", nada se Arslan.

Moguće su promjene u ekipi, budući da su u konkurenciji za tim Salčinović i Vrhovac

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne znam ko će sutra početi utakmicu, nije ni važno, mi smo svi dio Čelika i moramo da zajedno pokušamo napraviti dobar rezultat. Imamo sve igrače na raspolaganju osim ove trojice stranaca, koja još nisu registrovana. Ne želim otkrivati ko će sutra zaigrati, bitno je da smo svi skupa i da na kraju pobijedi naš tim, a ko će početi utakmicu to ćemo ostaviti za sutra", završio je Arslan.

Mogući sastav Čelika: Pavlović, Livaja, Miletić, Vrhovac, Hodžić, Jamak, Okoli, Grahovac (Lelić), Okić, Dedić i Dilaver.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nickizedostizeko
A da Turčin priča engleski, svima bi bolje bilo. Ovako dok se prevede bla, bla. Nije valjda Turčine da ne znaš engleski?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi