Slavila i Sloga

Topalović briljirao, Borac slavio u Istočnom Sarajevu

Adnan Beganović

Danas su odigrani susreti 17. kola Prve lige Republike Srpske, a vodeće ekipe Borac i Sloga, uspisale su nove pobjede.

Nakon višemjesečne pauze nastvljeno je i prvoligaško takmičenje u Republici Srpskoj.

Lider prvoligaške karavane, Borac iz Banja Luke, gostovao je u Istočnom Sarajevu kod uvijek neugodne Slavije.

Izabranici Darka Vojvodića slavili su rezultatom 2:0, a golove su postigli Danilović i Kajkut, iako treba reći i da je Slavija imala nekoliko izglednih prilika no Topalović je bio nesavladiv pa je ponio i epitet igrača susreta.

Drugoplasirana Sloga je pogotkom Komarčevića u 78. minuti savladala Sutjesku, dok je Drina također s 1:0 savladala Željezničar iz Banja Luke. Pogodak odluke postigao je Novica Marković u 11. minuti.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

I Alfa Modrića je upisala minimalnu pobjedu u duelu sa Tekstilcem , a pogodak vrijedan tri boda postigao je Stefan Trivan.

Rudar je u Prijedoru nadigrao Podrinje (3:0), dok su jedini meč bez pobjednika odigrali Sloboda Mrkonjić Grad i Kozara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.