Pomoćni trener NK Široki Brijeg nakon pobjede na Pecari

Vlaho: Znali smo sve, analizirali smo utakmicu FK Borac protiv Olimpije

Fudbaleri Širokog su danas nakon preokreta savladali ekipu Borca sa 2:1, u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH.

Široki tako sa prednošću putuje na revanš, mada još ništa nije riješeno.

"Znali smo da neće biti laka utakmica. Nije lako nakon derbija za Zrinjskim, u kojem smo igrali odlično, igrati protiv Borca, tri dana kasnije. I igrači sigurno u svojim glavama misle kako je to ekipa iz Prve lige, pa im je i motivacija vjerovatno bila na nižem nivou. Mi smo zbog toga ova tri dana više radili na motivaciji", istakao je nakon susreta pomoćni trener NK Široki Aleksandar Vlaho.

"Kup je, znamo da su moguća iznenađenja. Analizirali smo utakmicu Borca protiv Olimpije iz Ljubljane, znali smo njihove slabe i jake strane. Znali smo da mogu da nas ugroze iz kontri... Naši fudbaleri nisu dobro ušli u utakmicu, ali smo nakog lošeg otvaranja preuzeli stvari u svoje ruke - zabili dva gola i imali još par šansi u prvom poluvremenu. Ni u drugom poluvremenu ne možemo zamjeriti našim fudbalerima na zalaganju, imali smo još prilika... Nadam se da ćemo i u revanšu biti bolja ekipa i pobijediti", poručio je Vlaho.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti