Sudijski posao je uvijek pun raznih opasnosti bez obzira u kojem rangu dijelite pravdu

Vatreno nakon meča u Koprivnici

Direktor Slavena čekao sudiju u tunelu: Je..t ću ti ja mater, pi..a ti materina!

Midhat Šljivak

Posao sudije u fudbalu zna donijeti itekako velike probleme.

To je na svojoj koži osjetio 34-godišji hrvatski sudija Fran Jović, koji je dana sudio meč HNL-a između Slaven Belupa i Hajuka.

Jović je bio "raspoložen" za davanje kartona. Podijelio je sedam žutih i dva crvena, a na kraju je u tunelu spašavao živu glavu.

Direktor Slavena Zvonimir Šimunović je pokušao napasti Frana Jovića u tunelu i imao je žestoke prijetnje.

"Po završetku utakmice, gospodin Zvonimir Šimunović dočekao me je u tunelu igrališta te se pokušao sa mnom fizički obračunati, u čemu su ga spriječili zaštitari. Nakon toga, isti mi je prijetio riječima: 'Je..t ću ti ja mater, pi..a ti materina'. To je ponovio u više navrata", napisao je u izvještaju sudija Jović.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je u današnjem meču došao do velikog preokreta. Gubili su 1:0 do 90. minute, ali su zatim u nadoknadi postigli dva gola i došli su do pobjede.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.