Nema navijača, ali "Torcida" je ipak na južnoj tribini Maksimira

Bratske grupe

Nema navijača, ali "Torcida" je ipak na južnoj tribini Maksimira

Dinamo i zagrebačka policija su u danima pred veliki okršaj zagrebačkog kluba i Benfice na Maksimiru pokušavali spriječiti udruživanje snaga navijača portugalskog kluba i splitskog Hajduka.

Navijači Benfice i najvećeg Dinamovog rivala Hajduka su godinama u "bratskim" odnosima, ali je policija zabranila kupovinu ulaznica za gostujući sektor hrvatskim državljanima, kako bi spriječila pripadnike Torcide da navijaju zajedno sa gostima iz Portugala.

Ipak, "Torcida" se pojavila na južnoj tribini Maksimira. Istina samo na šalu i zastavi koje su na ogradu postavili navijači Benfice.

Foto: Screenshot/Index.hr

Inače, navijačima Hajduka je dozvoljen pristup zapadnoj tribini, ali bez obilježja klupa i navijačke grupe.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dinamo nakon prvih 45 minuta vodi sa 1:0 protiv Benfice u prvom meču 1/8 finala Lige Evrope.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi