Četiri igrača protiv povratka Mourinha u Real, Perez im poručio da ga ne zanima njihovo mišljenje

S. Pašalić

Nakon katastrofalnih rezultata Reala ove sezone čini se da bi se Jose Mourinho mogao ponovo vratiti u klub iz Madrida.

Portugalac je vodio tim sa Santiago Bernabeua u periodu od 2010. do 2013. godine i u 178 utakmica ostvario 128 pobjeda te osvojio naslov prvaka u ligi i Kupu kralja.

Real je izgubio bitku za trofeje na svim frontovima, u Primeri zaostaju za Barcelonom 12 bodova, u Kupu kralja su ispali od Barcelone u polufinalu, a konačni udarac im je zadao Ajax prošle sedmice u Ligi prvaka kada su pobjedom od 4:1 na Santiago Bernabeu izbacili Real iz ovog natjecanja.

Santiago Solari će bez sumnje dobiti otkaz na kraju sezone, a Mourinho je već spreman za povratak u Madrid. Međutim čini se da nisu svi baš sretni zbog povratka Portugalca u Real.

Daily Mail prenosi da je kapiten Reala Sergio Ramos najavio da će napustiti klub ukoliko se Mourinho vrati. Ramosu se umorio od Mourinhovih javnih prozivanja zbog loših igara igrača Reala u vrijeme kada je Portugalac vodio tim iz Madrida.

Ono što iznenađuje je to da je i Gareth Bale sada protiv dolaska Mourinha u Real. Mourinho je posljednjih par sezona želio dovesti Balea u Manchester United, ali nije došlo do dogovora.

Dugogodišnje zvijezde Reala Marcelo i Karim Benzema također su najavili svoj odlazak ukoliko Mourinho dođe u Madrid. Dva igrača se nadaju da bi mogli ponovo zaigrati s Cristianom Ronaldom u Juventusu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kako se navodi, sva četiri igrača su razgovarala sa predsjednikom Reala Florentinom Perezom koji im je poručio da se njihovo mišljenje neće uzeti u obzir.

Tako je Perez poslao jasnu poruku igračima, a ukoliko se Mourinho vrati u Real vidjet ćemo da li će oni ispuniti svoja obećanja i napustiti Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.