Žrijeb sutra u Nyonu

Ovo bi bili spektakularni parovi četvrtfinala: Jedan dvoboj svi priželjkujemo!

Jučerašnjim utakmicama Bayern - Liverpool i Barcelona - Lyon okončana je prva faza knock-out dijela Lige šampiona.

Poznate su sve ekipe čija će se imena naći prilikom žrijebanja četvrtfinalnih parova sutra u Nyonu, a kada pogledamo o kome se sve radi, jasno je da spektakl neće izostati.

Jasno je da ne postoji kombinacija koja nam ne bi donijela barem dva istinska spektakla u četvrtfinalu, ali naravno postoje one koje svi priželjkuju.

Dakle, pokušat ćemo malo da preduhitrimo žrijeb pa da vidimo kakvi parovi bi nam garantovali najveći mogući spektakl u četvrtini finala...

Tottenham - Porto

Pijetlovi iz Londona zaista rijetko kada imaju sreće sa žrijebom parova u knock-out fazi. Tako su proteklih godina većinom ispadali od ekipa poput Juventusa ili Real Madrida, a možda bi ove godine mogli biti 'nagrađeni' Portom u četvrtfinalu.

Svima je jasno da su Portugalci najlošije ime u ovoj fazi takmičenja, a do osam najboljih su se provukli tako što su tek poslije produžetaka savladali ne baš toliko snažnu Romu. 

Možda je vrijeme da Tottenham konačno vidimo u polufinalu, a da u ostalim parovima dobijemo prave spektakle? 

Liverpool - Ajax

Ne postoji ljubitelj fudbala koji ne bi volio vidjeti ovaj dvomeč. Jasno je da Ajax može pobijediti bilo koga nakon onakve partije na Bernabeu, a Liverpool bi bio pravi ispit za njih.

Jedno je sigurno, golovi bi bili zagarantovani. 

Manchester City - Manchester United

Ne treba ni govoriti kakav bi ovo derbi bio. Jose Mourinho nije uspio zaustaviti Pepa Guardiolu kao trener Uniteda, bi li mogao Solskjaer?

Juventus - Barcelona

I, naravno, za kraj ostavljamo duel Juventusa i Barcelone. Po mnogima dvije najjače ekipe u Evropi u ovom trenutku, ali svakako da to nije u prvom planu, već eventualni novi susret Cristiana Ronalda i Lea Messija.

Obojica su briljirala u osmini finala, a ko bi bio bolji u četvrtfinalu?

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.