Hajrovića, očekivano, nema

Bliži se utakmica: Bjelica odredio sastav za Benficu

Dinamov trener Nenad Bjelica odlučio je s kojim će se sastavom suprotstaviti večeras Benfici na kultnom Luzu.

I dok su u HNL-u 'modri' nedodirljivi', poslije zime njihova bajka traje i u Evropskoj ligi, gdje će večeras u Lisabonu pokušati eliminisati Benficu i plasirati se u četvrtfinale, te tako ispisati historiju.

U revanšu trener Nenad Bjelica ne može računati na nekoliko igrača, uključujući i našeg Izeta Hajrovića, no svejedno u sastavu neće nedostajati Bosanaca. Barem prema onome što najavljuju hrvatski mediji.

Umjesto Hajrovića će navodno zaigrati Kadzior, kojem će društvo u navalnom redu praviti Petković i Oršić, dok će vezni red činiti Gojak, Olmo i Moro. U zadnjoj liniji će biti Stojanović, Theophile, Dilaver i Rrahmani, a na golu, očekivano, Livaković.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Dinamo je u prvom susretu na stadionu Maksimir slavio sa 1:0 i otvorio vrata četvrtfinala u kojem nije bilo hrvatskih klubova od 1999. godine kada je Varteks igrao četvrtfinale Kupa kupova.

Podsjetimo, utakmica između Benfice i Dinama na rasporedu je večeras s početkom u 21:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.