Danas je najbolji stoper svijeta, a 2015. je trebao doći u Dinamo

Izgubili ga zbog par miliona

Danas je najbolji stoper svijeta, a 2015. je trebao doći u Dinamo

Iako zvuči pomalo nevjerovatno, istinito je - Virgil Van Dijk je 2015. godine bio na pragu dolaska u Dinamo iz Zagreba.

Modri su poznati po skautiranju i dovođenju prilično anonimnih igrača koji kasnije postaju zvijezde, a listi koju čine Modrić, Da Silva, Kranjčar..., malo je nedostajalo da čini i Van Dijk, koji je u vrijeme kada je bio Dinamova meta nastupao za Celtic.

Bio je to period stvaranja "atomskog Dinama" koji je trebao igrati mnogo značajniju ulogu u Evropi. Zdravko Mamić je tada najavljivao kapitalce, spominjalo se ime Gordona Schildenfelda, ali brat Zoran, koji je tada bio trener, rekao mu je da kako on nije na listi želja i da bi taj 'kapitalac' mogao biti Van Dijk.

"Možda je 'kapitalac' Van Dijk iz Celtica. Njega bih volio imati u Dinamovu sastavu. Celtic je, međutim, odbio ponudu od pet miliona eura. Realno, njegova je cijena oko sedam miliona eura", rekao je, između ostalog, tadašnji trener Zoran Mamić.

Cifra koju je tražio Celtic za Dinamo je bila 'paprena', pa je Van Dijk otišao u Southampton, a kasnije i u Liverpool, gdje je došao do nivoa najboljeg svjetskog odbrambenog igrača.

Sa Liverpoolom je Van Dijk sinoć izborio i plasman u četvrtfinale Lige prvaka. Protiv Lewandowskog i društva imao je 100 posto osvojenih duela, stopostotnu preciznost u udarcu, kao i stopostotnu učinkovitost u duelima.

Redsi su ga u januaru 2018. godine platiti vrtoglavih 78.8 miliona funti. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Zoilomas
Da je Najbolji! Nije. Dobar jeste.
1 2
mezaa
Najbolji na svijetu u svojoj poziciji bez dileme
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi