Historijski debakl rezultirao promjenama

Schalke poslije 'sedmice' smijenio Tedesca

Nakon debakla na gostovanju kod Manchester Cityja nije se dugo čekalo da Schalke uruči otkaz treneru.

Poraz i debakl od 7:0 bio je ujedno najteži za neki njemački klub u elitnom evropskom takmičenju, a takav rasplet događaja sa sobom je povukao i logične posljedice - otkaz treneru Domenicu Tedescu.

Potvrdio je to i ovaj bundesligaš na svojoj zvaničnoj stranici, navodeći kako je uz Tedesca smijenjen i njegov asistent Peter Perchtold, a sve poslije odluke novog sportskog direktora Jochena Schneidera.

Na njegovo mjesto je kao v.d. postavljen iskusni Huub Stevens koji je u dva navrata već imao priliku voditi tim iz Gelsenkirchena, tačnije od 1996-2002 i 2011/12, a najveći uspjeh bio mu je osvajanje Kupa UEFA sa ovim timom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Rudari su također doživjeli pad i u Bundesligi. U odnosu na prethodnu sezonu koju su okončali kao drugi, danas su nakon 25 odigranih kola tek na 14. mjestu sa svega 23 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.