Amer Gojak smatra da u Dinamu svi mogu da budu ponosni

Dinamo se vratio kući

Bjelica najavio odlazak 5-6 igrača, novinarima se obratio i Gojak

Edmir Škorić

Dinamo je sinoć u Lisabonu završio svoju evropsku priču.

Modri su od Benfice nakon produžetaka izgubili s 3:0, ali svi mogu da budu ponosni na prvaka Hrvatske, koji je dogurao daleko o ovom takmičenju.

Po povratku iz Portugala novinarima se obratio trener Dinama Nenad Bjelica.

-"Malo smo spavali, od umora, emocija, svega po malo, ali dobro, novi je dan - idemo dalje", kazao je Nenad Bjelica pa nastavio:

"Osjećaj ponosa je prisutan zbog svega što smo pružili. Protiv takvog protivnika morate biti perfektni u obrani i napadu, ali mi to nismo bili. U napadu smo promašili neke šanse koje smo mogli i morali zabiti".

"Imamo utakmicu u nedjelju (Gorica, nap.a.), nakon toga ide reprezentativna pauza. Nakon toga ćemo sjesti i spremati iduću sezonu, iako je teško nešto pripremati kad imate 5-6 igrača koji su spremni za transfer", kazao je Nenad Bjelica.

Bh. reprezentativac Amer Gojak se obratio novinarima.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Ostaje žal za propuštenim prilikama, ali ovo je odlično iskustvo za nas mlade igrače. Ponosan sam na svoje suigrače", rekao je Gojak, pa je dodao:

"O transferu ne razmišljam, kada dođe vrijeme za to razmišljat ćemo o tom. Produžetke nisam u glavi prevrtio niti jednom, gledam samo prema naprijed".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.