Egipćanin poslao poruku

Mohamed Salah se oglasio nakon terorističkog napada na džamije na Novom Zelandu

Edmir Škorić

Zvijezda Liverpoola Mohamed Salah šokiran je nakon terorističkih napada na džamije u Novom Zelandu.

Četrdeset i devet osoba ubijeno je, a više od 48 teško je ranjeno u napadima na dvije džamije u novozelandskom gradu Christchurchu u petak, objavila je novozelandska premijerka Jacinda Ardern.

Ardern je kazala kako je najmanje 30 osoba ubijeno u džamiji Masjid Al Noor, dok je deset ubijenih u džamiji u četvrti Linwood. U međuvremenu, javljaju lokalni mediji, broj ubijenih narastao je na 49.

"Jasno je da je ovdje riječ o terorističkim napadima", rekla je Ardern. Ona je dodala da je u Novom Zelandu proglašeno stanje povišene sigurnosne pripravnosti.

"Moje saučešće odlaze porodicama onih nedužnih žrtava koje su izgubile život u ovom činu zla", napisao je Salah na Twitteru.

Tottenhamov veznjak Moussa Sissoko također je poslao poruku.

On je rekao: "Sve moje misli i molitve su upućene žrtvama i njihovim porodicama za ovaj strašni napad u Novom Zeladnu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.