"Nisam htio putovati četiri sata na trening, ali..."
Salah se otvorio u ekskluzivnom razgovoru za GQ

Mohamed Salah za GQ

"Nisam htio putovati četiri sata na trening, ali..."

Liverpoolova zvijezda Mohamed Salah otkrila je kako je njegov otac najvažniji što je uspiuo kao nogometaš.

U intervjuu za GQ, Salah je rekao da mu je otac platio visoku cijenu kako bi on uspio i kazao je da mu je vrlo zahvalan.

Osim toga, dao je nekoliko savjeta mladim nogometašima.

"Ja to uopće nisam želio, pitovati četiri sata na trening", rekao je Salah, "prisjećajući se uloge koju je njegov otac igrao.

"Ali on je stajao pored mene i govorio mi da svi veliki igrači prolaze kroz to. Cijena za njega bila je vrlo visoka i nikada neću zaboraviti ulogu koju je igrao u mojoj karijeri.

Nakon što je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor, prisjeća se Salah, nije želio dozvoliti da mu propadne prilika.

"U tom sam razdoblju odlučio da moram postati profesionalni nogometaš. To je bila prilika koju nisam smio ispustiti. To je bila jedna od mojih prvih velikih odluka: Ne smiješ dopustiti da ti ovo isklizne iz ruku.

Kao što je mladim iogračima san da postanu profesionalni fudbaleri, on kada mu je to pošlo za rukom, trudio se još više kako bi se zadržao tu gdje jeste. Njegov savjet mladim igračima je da nikada ne odustaju.

"Za mene, ništa nije bilo lako, ništa nije išlo kako treba. Prošao sam sve moguće faze koje fudbaler može proći da bih stigao ovdje. Premjestio sam se iz arapske zemlje u Evropu, osjećao sam razliku u svemu u, od standarda, načina življenja do hrane i komunikacije."

"Ne znate šta da radite. Nakon toga postajete organizirani jer želite dostići svoje ciljeve. Ako ne pokušate, uvijek ćete ostati kod kuće. Ne bih želio da nekoga omalovažim, to je sve. No ako to neko želi, onda je i to u redu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi