Nastavlja se Prva liga Federacije BiH

Velež dočekuje Jedinstvo, derbi začelja na Mračaju

Utakmicama 18. kola nastavlja se takmičenje u Prvoj ligi Federacije BiH.

Očekuje se da uzbuđenja neće nedostajati ni ovog vikenda, posebno jer nas očekuje nekoliko zanimljivih utakmica, među kojima je svakako i ona u Mostaru gdje se sastaju Velež i Jedinstvo.

Duel je ovo nekadašnjih premijerligaša i ujedno timova koji se nalaze u samom vrhu prvoligaške karavane, ali za razliku od jesenas, Bišćani su danas daleko slabiji i sve osim pobjede Veleža bilo bi ravno iznenađenju. Ipak, ne idu s bijelom zastavicom u Mostar...

"Utakmica s najozbiljnijim kandidatom za plasman u elitni rang mora biti dovoljna motivacija, jer najmlađi igrački kadar u ligi ne može puno toga izgubiti. Gostovanje u Mostaru moramo promatrati kao priliku da pokažemo potencijal protiv najboljih. Konstantno ponavljam mladim igračima kako su to utakmice u kojima trebaju svima pokazati koliko vrijede", kazao je trener Jedinstva Vlado Jagodić.

Zvijezda će na Banja Ilidži ugostiti Igman, u meču u kojem su izabranici Mileta Lazarevića, s obzirom na stanje na tabeli, apsolutni favoriti. Metalleghe BSI će dočekati Vitez, duel je to dvije ekipe iz donjeg dijela tabele, dok će zanimljivo biti i u Gračanici, gdje se sastaju Bratstvo i Rudar.

Preporođeni TOŠK će u goste Čapljini, dok nas u Visokom očekuje sudar Bosne i Slavena.

Preostali meč između Olimpika i Goražda na rasporedu je u nedjelju.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Prva liga FBiH, 18. kolo:

FK Velež - NK Jedinstvo
NK Novi Travnik - HNK Orašje
NK Metalleghe - NK Vitez
NK Zvijezda - FK Igman
NK Bosna V. - NK Slaven Ž.
NK Bratstvo G. - FK Rudar K.
HNK Čapljina - NK TOŠK
FK Olimpik - FK Goražde

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.