Nevjerovatan poraz

OKK Spars bez milosti: Pobijedili KK Bosna Royal sa 79 poena razlike

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Košarkaši Sparsa lagano su savladali KK Bosna Royal rezultatom 131:52 u 22. kolu košarkaškog prvenstva BiH.

Sparsi su na Grbavici imalu ulogu gosta, a na kraju su potpuno razbili gradskog rivala.

Već nakon prve dionice je bilo jasno kako Bosna Royal nema šta tražiti u ovom meču. Sparsi su stvorili 26 poena prednosti (10:36), ali nisu prestali ni nakon toga puniti koš protivnika.

Do kraja prvog poluvremena razlika je iznosila 39 poena. Bilo je 68:29, a milosti za Bosnu Royal nije bilo ni u nastavku meča.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sparsi su iz napada u napad povećavali prednost. Bosna nije mogla napraviti apsolutno ništa i na kraju je "gostujući" tim slavio uvjerljiv trijumf.

Ibrahim Durmo i Kenan Kamenjaš su vodili Sparse do pobjede sa po 19 koševa, dok je kod Bosne Royal Amar Barukčija ubacio 18.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.