OKK Spars uvjerljiv u Širokom Brijegu

Košarkaška liga BiH

OKK Spars uvjerljiv u Širokom Brijegu

S. Grebović

Košarkaši sarajevskih Sparsa večeras su u posljednjoj utakmici 20. kola košarkaške lige BiH ostvarili trijumf protiv vodećeg HKK Široki sa 75:66.

Može se reći da su Sparsi većinu posla odradili već u prvoj četvrtini koju su riješili u svoju korist sa 18:8. U drugoj dionici se igralo koš za koš tako da je na poluvremenu ostalo plus deset za goste.

U nastavku izabranici Marka Trbića svom protivniku nisu dozvoljavali da se rezultatski približi, najviše zahvaljujući sjajnoj odbrani.

Prvo ime susreta bio je Almir Hasandić sa 14 postignutih poena, uz sjajan šut za tri (4 od 5), a sjajno su ga pratili Nemanja Protić sa poenom manje te Draško Albijanić sa 11 ubačaja.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod domaćih po 12 koševa postigli su Filip Kraljević, Mateo Drežnjak i Jure Zubac, dok su Karačić i Filipović postigli po 7 poena. 

Uprkos ovom porazu ekipa HKK Široki je ostala lider prvenstva sa omjerom 15-3, baš kao i Zrinjski, dok Sparsi imaju pobjedu manje dva kola prije kraja regularnog dijela šampionata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi