Wolverhampton slavi veliku pobjedu

Manchester United ispao iz FA kupa!

Edmir Škorić

Fudbaleri Manchester Uniteda večeras su se oprostili od FA kupa nakon 2:1 poraza od Wolverhamptona.

Nakon poraza od Arsenala u prvenstvu, tim Ole Gunnara Solskjaera je poražen na Molineuxu od Wolverhamptona u meču četvrtfinala FA kupa, pa će Crveni vragovi da se okrenu preostalim takmičenjima kao što su Premier liga i Liga prvaka.

Sastav ukazuje na to da je Solskjaer ozbiljno shvatio i ovo takmičenje, ali Wolverhampton je na kraju bio bolji i zasluženo je prošao dalje.

Digo Jota je imao najbolju priliku u prvih 45 minuta, no Romero je spasio Manchester United u 43. minuti.

Vukovi su igrali sjajno, nastavili su da napadaju, a onda su u šest minuta razmaka postigli dva gola i riješili pitanje plasmana u polufinale.

Prvo je Raul Jimenez u 70. minuti odbijenu loptu spremio iza leđa Romera a u 76. minuti je Jota postigao lijep gol za 2:0.

Rashford je u posljednjim sekundama smanjio na 2:1, no nije bilo vremena da se United do kraja vrati.

Wolvesi su sačuvali prednost i ostvarili veliku pobjedu, a u polufinalu su još Manchester City i Watford, dok sutra igraju Millwall i Brighton svoj meč četvrtfinala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.