Lionel Messi je 2008. godine na Old Traffordu davao lekcije iz fudbala igračima Uniteda

Paul Scholes ga je posebno zapamtio

Lionel Messi je 2008. godine na Old Traffordu davao lekcije iz fudbala igračima Uniteda

E. Čaušević

Voljom žrijeba u četvrtfinalu Lige prvaka ćemo gledati okršaj Manchester Uniteda i Barcelone koji su stari rivali.

Barcelona i United su zadnji put igrali prije osam godina u finalu Lige prvaka kada je katalonski klub slavio sa 3:1 na Wembleyju, a samo dvije godine prije toga Barca je također porazila u finalu Crvene đavole sa 2:0 u Rimu.

Prije toga Barca i United sastali su se 2008. godine kada je Manchester United osvojio Ligu prvaka. Oni su igrali u polufinalu, a na kraju je uspješniji bio engleski klub.

No, nakon meča na Old Traffordu mnogi su bili oduševljeni igrom Lionela Messija koji se tek predstavljao svjetskoj javnosti. Messi je odigrao nevjerovatan meč na Teatru snova i dobio visoke ocjene.

Argentinac je pravio velike probleme igračima Uniteda, ali najviše Paulu Scholesu. Veznjak engleskog tima nije imao rješenje za Messija koji ga je svojim driblinzima osramotio kao nikad niko u karijeri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Messi se tako nakon 11 godina ponovo vraća na Old Trafford, ali sada kao jedan od najboljih fudbalera svih vremena. Da li ćemo opet gledati njegovu magiju ostaje nam da vidimo narednog mjeseca.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi