Radnik nije blistao u prvom dijelu sezone, ali je vrijedno sakupljao bodove. Sjajnim početkom drugog dijela doveli su se u poziciju da sami odlučuju o svojoj sudbini i plasmanu do kraja sezone

Lijevi bek Radnika za SportSport.ba

Slaviša Radović otkriva tajne bedema FK Radnik: Odbrana počinje od napada...

Midhat Šljivak

Slaviša Radović je sa dvije asistencije u susretu protiv Mladosti iz Doboj Kaknja bio  jedan od ključnih igrača u pobjedi Radnika iz Bijeljene na ovom teškom gostovanju.

Rijetko ko je razbio Mladost kao Radnik, koji u četiri utakmice u nastavku prvenstva nije primio gol.

Defanzivni dio ekipe koju predvodi Mladen Žižović igra fantastično, a "tajne" fantastične odbrane za SportSport.ba otkriva lijevi bek Radnika Slaviša Radović.

"Drugi dio sezone smo otvorili pobjedom protiv Željezničara kući. Ta utakmica nam je bila prekretnica. Posle toga smo rasli kao ekipa iz utakmice u utakmicu. Dobili smo na samopouzdanju i sada igramo odlično. Uprava i stručni stab su odradili dobar posao u prelaznom roku što rezultati i pokazuju. To što nismo primili gol u proljetnom delu sezone je zasluga cijele ekipe, jer odbrana počinje od napada. I taj podatak nam daje još vise na samopouzdanju", ističe Slaviša Radović.

Naravno, najveće zasluge za fantastičnu defanzivu pripadaju treneru Mladenu Žižoviću.

"Mladen Žižović je dugo godina u Premijer ligi, dobro poznaje ligu i igrače. Sa svojim saradnicima odlično radi analizu protivnika tako da prije svake utakmice znamo šta su vrline, a šta mane ekipe protiv koje igramo. Definitivno to radi veoma dobro, što rezultati pokazuju".

Radnik se odličnim igrama priključio gornjem dijelu tabele i kandidat su za plasman u Evropu. Ipak, ovaj tim će do kraja sezone igrati bez pritiska.

"Mi idemo iz utakmice u utakmicu. Naravno da su ambicije porasle posle ova četiri kola, ali nemamo neki pritisak da se mora izaći u Evropu. Naravno da bismo svi u klubu voljeli da se to desi, ali nama je cilj da odigramo što bolje do kraja sezone".

Radović smatra da je FK Sarajevo zasluženo na prvom mjestu i da nema dileme gdje će titula.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da je između Sarajeva i Zrinjskog velika razlika i da će ih teško stići. Zasluženo su na prvom mestu i mislim da će osvojiti prvenstvo. Borba za Evropu će biti zanimljiva. Zanimljivo je i u donjem delu tabele, tako da nas očekuje uzbudljiv nastavak prvenstva posle reprezentativne pauze", dodao je za Radović u razgovoru za SportSport.ba

Nakon reprezentativne pauze Radnik će ponovo gostovati, a ovog puta tim iz Bijeljine ide ekipi Krupe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.