Genoa slavi veliku pobjedu

Ko kaže da je Juve nedodirljiv? Pandev i Sturaro ušli u igru i srušili Staru damu!

Edmir Škorić

U susretu 28. kola italijanske Serije Genoa je ugostila Juventus i pomalo neočekivana stigla do pobjede (2:0).

Genoa nije slavila na prethodna tri meča, ali je danas pred svojim bučnim navijačima uspjela da sruši goste iz Torina, koji su tako doživjeli prvi poraz u Seriji A ove sezone i prvi u Italiji na gostovanju od 19. novembra 2017. godine. Zanimljivo, posljednji poraz doživjeli su upravo na ovom stadionu, a tada ih je pobijedila Sampdoria.

Bez Cristiana Ronalda Juventus je djelovao slabo i blijedo, bez ikakve konkretnosti u napadu, dok je Genoa pored dva gola imala još nekoliko šansi.

U 33. minuti Cancelo je igrao rukom u svom šesnaestercu, dosuđen je penal za domaće, ali ubrzo je VAR odlučio drugačije, pošto se ispostavilo da je u istom napadu malo ranije jedan igrač Genoe loptu dirao rukom.

VAR je odmogao Genoi u 33. minuti, ali je pomogao u 56. minuti, kada je poništen gol Paula Dybale, koji se nalazio u ofsajdu.

U 72. minuti Stefano Sturaro u prvom kontaktu s loptom ruši svoj Juventus i to na asistenciju još jednog rezerviste, iskusnog Gorana Pandeva.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo je Makedonac u 81. minuti postigao pogodak za 2:0 i tako je donio Genoi važnu pobjedu, posebno iz psihološkog aspekta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.