Redsi ponovo lideri na tabeli

Navijači Liverpoola se hvatali za glavu, ali Milner im je omogućio miran san

Fudbaleri Liverpoola slavili su vrlo tešku pobjedu u gostima protiv Fulhama u okviru 31. kola Premiershipa.

Redsi i Građani već nekoliko mjeseci vode trku za titulu prvaka, a Liverpool je danas obavio svoj posao kada je u pitanju 31. kolo jer je slavio sa 2:1.

Ipak, Redsi su do trijumfa došli mnogo teže nego se očekivalo.

Ekipa koju sa klupe predvodi trener Jurgen Klopp povela je u 26. minuti preko Sadija Manea koji je na taj način nastavio sjajnu seriju golova. Sada ima 11 golova iz posljednjih 11 utakmica.

Ipak, u drugom dijelu navijače Liverpoola je zaboljela glava. To se desilo u 74. minuti kada je njihov bivši fudbaler Ryan Bael zatresao mrežu Alissona. Van Dijk je pogriješio jer je prekratko dodao loptu do svog golmana, a to je iskoristio Babel koji pogađa za poravnanje.

Kada se činilo da će to biti i konačan rezultat meča, ipak je goste spasio James Milner koji je pogodio sa penala devet minuta prije kraja za pobjedu svog tima.

Liverpool je na ovaj način ponovo prešao u vodstvo jer ima 76 bodova, odnsono dva više i meč manje od drugog Manchester Cityja. S druge strane, Fulham ostaje na pretposljednjoj poziciji jer ima svega 17 osvojenih bodova.

Premiership, 31. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fulham - Liverpool 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.