Uspio sve nekako zataškati

Naljutio i igrače Reala: Perez prošlog ljeta završio veliki transfer, a onda odustao zbog Courtoisa

E. Čaušević

Pred Real Madridom ovog ljeta je mnogo posla što se tiče rekonstrukcije igračkog kadra i već sada je jasno da će biti dosta promjena.

Kraljevski klub je ove sezone totalno podbacio nakon dominacije u prethodne tri godine. Gotovo je sigurno da će Real Madrid ostati bez titule, te se još jedino mogu nadati čudu u domaćem prvenstvu gdje im Barcelona "bježi" 12 bodova.

Mnogi vjeruju da je Florentino Perez velike greške napravio prošlog ljeta kada je ostao bez Cristiana Ronalda i nije uspio da nađe adekvatnu zamjenu za Portugalca.

Niti jedno zvučno pojačanje nije stiglo na Santiago Bernabeu, a predsjednik Reala pokušao je da se iskupi dovođenjem golmana Thibauta Courtoisa i tim potezom je zbunio mnoge.

Dok se Zinedine Zidane vratio Courtois se preselio na klupu i već sada se špekuliše da će napustiti klub. No, posebna priča prošlog ljeta bilo je dovođenje napadača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Perez je imao namjeru da dovede Romelua Lukakua iz Manchester Uniteda i navodno bilo je veoma blizu. Ipak, onda je preko noći odlučio da odustane od ovog transfera i dovede Courtoisa.

Ugledna Marca objavila je danas da je to naljutilo i pojedine igrače Real Madrida koji su bili svjesni da im je itekako potrebno pojačanje u napadu. Međutim, Perez je ubrzo zataškao sve stvari i priču oko Lukakua.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.