Čak su bili u kontaktu

Coutinho nije bio prvi izbor Barcelone već zvijezda Real Madrida

Endin Čaušević

Philippe Coutinho je prošle godine stigao kao veliko pojačanje u Barcelonu iz Liverpoola, ali ove sezone nije opravdao očekivanja.

Coutinho je fudbaler koji je vjerovatno najviše kritikovan u Barceloni ove sezone, te mu jednostavno ne ide onako kako je zamišljao. Brazilac je u Barcu stigao početkom 2018. godine iz Liverpoola za 160 miliona eura čime je postao najskuplji igrač u historiji ovog kluba.

Međutim, španski mediji danas su objavili da Coutinho uopšte nije bio prva opcija Barcelone prošle godine. Radio Catalunya je objavio da su u Barceloni žarko željeli dovesti Isca iz Real Madrida, ali u tome nisu uspjeli.

Isco već duže vremena ima problema s minutažom u kraljevkom klubu i već odavno se špekuliše da će napusitit klub. Barca je to pokušala iskoristiti, no na kraju njihov plan nije prošao kako su planirali.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno, Barca je htjela da Isco bude zamjena za Andresa Iniestu, te su kontaktirali njegovog oca nekoliko puta i raspitivali se o igraču Reala, ali odgovora nije bilo.

Iscov otac je razgovarao s čelnicima Barcelone, no Katalonci su odustali od igrača Reala kada su vidjeli da pregovori uopšte ne idu u pravcu u kojem oni žele. Nakon toga okrenuli su se Coutinhu koji je stigao iz Liverpoola nakon velike transfer sage.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.