Naljutio i igrače Reala: Perez prošlog ljeta završio veliki transfer, a onda odustao zbog Courtoisa

Uspio sve nekako zataškati

Naljutio i igrače Reala: Perez prošlog ljeta završio veliki transfer, a onda odustao zbog Courtoisa

E. Čaušević

Pred Real Madridom ovog ljeta je mnogo posla što se tiče rekonstrukcije igračkog kadra i već sada je jasno da će biti dosta promjena.

Kraljevski klub je ove sezone totalno podbacio nakon dominacije u prethodne tri godine. Gotovo je sigurno da će Real Madrid ostati bez titule, te se još jedino mogu nadati čudu u domaćem prvenstvu gdje im Barcelona "bježi" 12 bodova.

Mnogi vjeruju da je Florentino Perez velike greške napravio prošlog ljeta kada je ostao bez Cristiana Ronalda i nije uspio da nađe adekvatnu zamjenu za Portugalca.

Niti jedno zvučno pojačanje nije stiglo na Santiago Bernabeu, a predsjednik Reala pokušao je da se iskupi dovođenjem golmana Thibauta Courtoisa i tim potezom je zbunio mnoge.

Dok se Zinedine Zidane vratio Courtois se preselio na klupu i već sada se špekuliše da će napustiti klub. No, posebna priča prošlog ljeta bilo je dovođenje napadača.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Perez je imao namjeru da dovede Romelua Lukakua iz Manchester Uniteda i navodno bilo je veoma blizu. Ipak, onda je preko noći odlučio da odustane od ovog transfera i dovede Courtoisa.

Ugledna Marca objavila je danas da je to naljutilo i pojedine igrače Real Madrida koji su bili svjesni da im je itekako potrebno pojačanje u napadu. Međutim, Perez je ubrzo zataškao sve stvari i priču oko Lukakua.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi