Nije "kaparisan" samo Pavard

Bayern već uplatio avans: Stiže pojačanje od 80 miliona eura!

Minhenski Bayern sprema igrački kadar za narednu sezonu. Bavarci žele podmladiti ekipu, ali i na Allianz Arenu dovesti već dokazane igrače.

Bayern je već osigurao usluge Stuttgartovog Benjamina Pavarda, a navodno je završen transfer i njegovog kolege iz zadnje linije reprezentacije Francuske, Lucasa Hernandeza.

Odavno se špekuliše da je defanzivac Atletico Madrida Lucas Hernandez na meti Bayerna, a sada su francuski mediji saopštili da su Bavarci već aktivirali njegovu otkupnu klauzulu, pa će on put Allianz Arene već na ljeto.

Otkupna klauzula Lucasa Hernandeza iznosi 80 miliona eura, a ako je vjerovati pomenutim izvještajima francuskih medija, Bayern je već uplaio pola te sume na račun Atletico Madrida.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ipak, službene potvrde da je Hernandezov transfer zaista dogovoren i dalje nema.

Lucas Hernandez se trenutno oporavlja od povrede koljena, a za Jorgandžije je ove sezone odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima i postigao jedan gol.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.