Niko Kovač tražio četiri igrača, ali niko u Bayernu ne mari za njegove želje
Hrvatski trener bi lako mogao dobiti otkaz na kraju sezone, posebno ako Bayern ne osvoji Bundesligu (Foto: EPA)

Rukovodstvo stopiralo sve

Niko Kovač tražio četiri igrača, ali niko u Bayernu ne mari za njegove želje

M. Šljivak

Niko Kovač dobio je veliku šansu da predvodi minhenski Bayern.

Nakon što je radio odličan posao na klupi Eintrachta iz Frankfurta, Kovač je dobio ponudu Bayerna koju e prihvatio, ali se u prvoj sezoni suočio sa velikim problemima.

Nije hrvatski stručnjak imao previliku podršku rukovodstva tima. Kako navodi Bild, Kovačeve želje za određenim igračima su ostale neispunjenje i za njih niko nije mario.

Prošlog ljeta Kovač je u ekipi želio Antu Rebića i Kevina Vogta. Dao je taj prijedlog rukovodstvu kluba, ali je odmah odbijen i ti igrači nisu dovedeni.

Zatim se identična situacija ponovila u januaru. Silno je trener Bayerna želio dovesti još jednog štopera. Tražio je to od kluba, ponovo je dobio negativan odgovor i morao je sezonu završiti sa onim što ima.

Neće mu se ispuniti ni četvrta želja koju ima. Želja je napadač Eintrachta Luka Jović, ali Bayern apsolutno ništa ne čini kako bi ga doveo u svoje redove i Kovač će ostati i bez četvrte želje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jović će tako prema svemu sudeći potpisati za Barcelonu, a Eintracht bi trebao zaraditi 60 miliona eura za usluge ovog fudbalera.

Bayern je za ljeto već dogovorio nekoliko fudbalera, a cifra koju imaju na raspolganju za transfere je 200 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi