Katalonski velikan je odlučio napraviti radikalne promjene u izgledu dresova. Odabrali su zanimljiv dizajn (Foto: EPA)

Podsjeća na dres Hrvatske

Otkriven izgled novog dresa Barcelone: Je li ovo baš najbolji izbor?

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone u narednoj sezoni će imati nove dresove.

Specijalizovani portal footyheadlines objavio je izgled glavne garniture dresova katalonskog velikana za narednu sezonu, a njegov dizajn i izgled je itekako zanimljiv.

Umjesto crvenih i plavih vertikalnih linija, po kojima je Barcelona bila poznata, od naredne sezone će na dresu biti kockice, a dres veoma liči na onaj koji koristi reprezentacija Hrvatske.

Rukavi će biti sa obje strane u plavoj boji, dok će imena sponzora biti na rukavu i na prednjem dijelu dresa.

Barcelona planira novi dres predstaviti u maju ili junu. To će zavisiti od toga da li će igrati finale Lige prvaka 1. juna Madridu, jer ne žele da se prezentacija održi dok su još stari dresovi u potrebi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako se ranije oproste od ovog takmičenja predstavljanje novih dresova koje je dizajnirao Nike biće upriličeno već u maju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.