Momčad aktualnog prvaka nekoliko slijedećih dana provest će na mini pripremama u Makarskoj.

U Zrinjskom se još ne odriču titule unatoč velikoj prednosti bordo tima

Baka Slišković: Utakmica sa Sarajevom će dati mnoge odgovore na pitanja o novom prvaku

Momčad HŠK Zrinjski danas će u poslijepodnevnim satima otputovati na mini pripreme u Makarsku kako bi što bolje iskoristili reprezentativnu pauzu i spremili se za naredni meč protiv FK Sarajevo.

S Plemićima na put neće krenuti ozlijeđeni Kadušić koji je dobio poštedu 7-10 dana zbog ozljede stopala te mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine Nermin Hajdarević i Kristijan Stanić, te Norveške Eman Marković.

Kao i obično, pred trening je trener Zrinjskog Blaž Slišković održao kraći motivacijski govor svojim igračima nakon čega je otpočeo trening kojeg su u djelo sprovodili pomoćni treneri Ivan Bubalo i Dalibor Cvitanović, trener golmana Feđa Kulaglić i kondicijski trener Stjepan Likić.

Pred sami odlazak u Makarsku Blaž Slišković za SportSport.ba izjavio je slijedeće:

"Evo, nakon tri dana odmora koje sam dao svojim igračima odrađujemo uvodni trening nakon kojega ćemo otputovati u Makarsku gdje ćemo se zadržati do ponedjeljka" - počeo je popularni Baka i nadovezao se: - "Radit ćemo dosta na podizanju fizičke pripreme nogometaša kao i tehničko-taktičkim stvarima. U iduća tri dana odradit ćemo pet jakih treninga nakon čega ćemo odigrati prijateljki susret s NK Dugopolje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Na tom susretu pokušat ćemo odigrati na onaj način kako otprilike namjeravamo odigrati u Sarajevu. Od utakmice  na Koševu očekujem zaista mnogo na voljnom momentu i eventualnim pozitivnim rezultatom bi se opet uključili u borbu za naslov prvaka".

"Naravno, ovih devet bodova je ogromna prednost i izgleda nedostižno i utakmica u Sarajevu dat će dosta odgovora na sva pitanja oko prvaka BiH. Nije samo utakmica sa Sarajevom važna za nas nego i ostale u kojima ćemo se truditi ubrzati igru i poboljšati realizaciju. Generalno, vjerujem da ćemo ovih nekoliko dana u Makarskoj iskoristiti više nego kvalitetno". - izjavio je za SportSport.ba trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.