Ko je osvojio najviše, a ko najmanje bodova u četiri kola nastavka prvenstva?

Ko je hit, a ko razočarenje?

Ko je osvojio najviše, a ko najmanje bodova u četiri kola nastavka prvenstva?

S. Mlaćo

U Premijer ligi naše zemlje sada slijedi reprezentativna pauza. Vjerovatno će dobro doći većini klubova kao prilika za dodatno uigravanje i izazove koji ih očekuje u nastavku sezone.

Iza nas su četiri kola koja su odigrana nakon zimske pauze.

Sarajevo je dalje lider. Bordo tim sada ima devet bodova prednosti nad Zrinjskim koji ne briljira, čak naprotiv. Sarajevo je u protekla četiri kola osvojilo deset bodova, a stopostotni učinak izabranika Husrefa Musemića spriječila je Krupa remijem na Koševu. Bilo je 0:0. Ipak, navijači Sarajeva mogu i moraju biti zadovoljni izvedbama svojih ljubimaca.

Deset bodova u četiri kola osvojio je i preporođeni Radnik iz Bijeljine. Bijeljinci su nadigrali Željezničar, Mladost, Zvijezdu 09, te izvukli bod kod Zrinjskog. Očigledno su u Bijeljini odradili kvalitetne pripreme, što je sada došlo do izražaja i Radnik je petoplasirana momčad lige sa realnim šansama da se dokopa mjesta koje vodi u Evropu.

Isti skor ima i zenički Čelik. Haris Dilaver je nezaustavljiv iz kola u kolu, Čelik igra napadački nogomet, što Zeničanima donosi i bodove. Deset bodova u četiri utakmice nisu se nadali ni najoptimističniji navijači kluba iz Zenice. Euforija pred naredno kolo i Mladost je velika, te se očekuju dobro ispunjene tribine Bilinog Polja.

1 Sarajevo 10
2 Radnik 10
3 Čelik 10
4 Željezničar 7
5 Zrinjski 6
6 Široki 5
7 Mladost 4
8 Tuzla City 4
9 Sloboda  2
10 Zvijezda 09 2
11 Krupa 2
12 GOŠK 1

Zrinjski je osvojio tek šest bodova, što je razočarenje za navijače aktuelnog prvaka. Plemići su upisali čak tri remija i tek jednu pobjedu, jučer protiv GOŠK-a u Mostaru. U narednom kolu gostuju na Koševu i ukoliko Sarajevo slavi, jasno je da u Mostaru mogu zaboraviti na odbranu naslova prvaka.

Željezničar se muči, ali skuplja bodove. Plavi su sa Amarom Osimom i novom Upravom nastavak sezone otvorili porazom u Bijeljini, no kasnije se probudili. U tri kola osvojili su sedam bodova. Dva puta su slavili na svom terenu (Mladost, Zvijezda 09), te osvojili bod na Tušnju kod jako 'tvrde' Slobode. Bilo je 0:0. Ne djeluje to baš uvjerljivo, no Željo je u igri za Evropu i to je glavni cilj Plavih ove sezone.

Ni Široki Brijeg nije na svom nivou. Ipak, pet bodova u četiri kola drži tim sa Pecare u borbi za Evropu, a velike uzdanice Širokobriježani imaju i u Kupu naše zemlje gdje su stigli do polufinala.

Mladost je svoje navijače razočarala subotnjim porazom od Radnika 3:0. Dobojlije gube bitku za Evropu i sada su na osmom mjestu. Četiri osvojena boda od mogućih dvanaest svakako ih ne mogu zadovoljiti. Isti skor ima i Tuzla City. Mirza Varešanović je osvojio četiri boda i 'prodrmao' ekipu koja je na otvaranju drugog dijela sezone protiv Sarajeva djelovalo veoma neuvjerljivo.

Razočarenje nastavka sezone svakako je Sloboda. Tuzlaci igraju jako tvrdo i neefikasno, postigli su tek 14 pogodaka, a primili 16. U četiri kola na svoj konto su dodali skromna dva boda. Navijači su nezadovoljni radom Uprave, u duelu sa Čelikom žestoko su prozvali predsjednika Senada Mujkanovića, pa će na Tušnju burno biti do kraja sezone.

I Zvijezda 09 je osvojila u nastavku samo dva boda. Tim iz Etno sela Stanišići je nedavno ostao i bez trenera, pa će nasljednik Darka Nestorovića imati mnogo posla. Prednost nad GOŠK-om od četiri boda, te šest u odnosu na Krupu, nikako ne mogu dozvoliti premijerligašu iz Republike Srpske da mirno spava do kraja sezone, čak naprotiv.

Krupa se ne predaje, iako se čini da spasa za ovaj klub nema. Dva boda iz četiri kola i tek 17 osvojenih bodova, skromna je statistika. Ipak, u Krupi se ne predaju, imaju svoju računicu i vjeruju u čudo. Dolazak Slobodana Starčevića i jučerašnji remi protiv lidera Sarajeva (0:0), nagovijestio je bolje dane u klubu iz okoline Banja Luke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tek jedan bod u četiri kola osvojio je NK GOŠK. Mato Neretljak se nije proslavio, pa je uoči Zrinjskog odlučio napustiti klub, a njegov nasljednik Stanko Mršić sada ima puno posla. GOŠK je u nastavku osvojio samo bod protiv Slobode na svom terenu, ali jasno je svima u Gabeli da poslije reprezentativne pauze moraju krenuti na sve ili ništa.

Naredno kolo Premijer lige igra se 30. i 31. marta.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rajvosa1946
4 kola su bila i zeljo je zijanio od radnika
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi