Selekcija Brazila

Dunga još uvijek ne računa na Ronaldinha

Edmir Škorić

Ronaldinho neće igrati na prijateljskim utakmicama Brazila prije odlaska na Svjetsko prvenstvo, unatoč ogromnom pritisku navijača i medija na selektora Carlosa Dungu.

Ronaldinho igra sve bolje u dresu Milana u posljednje vrijeme. Navijači te mediji su napravili pritisak na selektora Dungu, u želji da pozove nekad najboljeg nogometaša svijeta ponovo u nacionalnu momčad.

No, Dinho nije uvršten u momčad Dunge koja će 2. marta odigrati prijateljsku utakmicu protiv Irske u Londonu. To je ujedno i posljednja utakmica Brazila pred odkazak na SP, pa su male šanse da Milanov playmaker dobije poziv i za mundijal.

29-godišnjak dres reprezentacije nije obukao još od početka 2009. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.