U Realu je već šest godina

Gareth Bale nema pojma o španskom jeziku, a to je sada dokazao Luka Modrić

E. Čaušević

Fudbaler Real Madrida, Marcelo, nedavno je izjavio da se Gareth Bale još uvijek nije u potpunosti uklopio u ekipu iako je u klub stigao još prije šest godina.

Bale je u Real Madrid došao iz Tottenhama za oko 100 miliona eura, ali su ga brojni problemi s povredama zaustavili da pokaže u potpunosti koliko može.

Iz godine u godinu se špekuliše da Bale odlazi iz Reala, ali je Velšanin očito odlučio da ostane u kraljevskom klubu što duže. No, mnogi su ostali iznenađeni kada je Marcelo otkrio da Bale nakon pet godina uopšte ne zna španski jezik.

Marcelo je izjavio da Bale u svlačionici priča samo na engleskom jeziku, te da s njim komuniciraju gestikulacijama. Dodao je da Velšanin na španskom razumije samo pozdrave i dobro vino.

Video koji se pojavio na Twitteru najbolje dokazuje da Bale uopšte nema pojma kada je u pitanju španski jezik, te je baš čudo što je toliko godina uspio da opstane u Real Madridu. Luka Modrić mu je postavio jednostavno pitanje, a Bale je samo rekao "Pojma nemam šta si me pitao".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.