Hoće li čak trojica igrača Reala preseliti u Juventus?
Očekuju se velike promjene u najboljim evropskim timovima u ljetnom prelaznom roku (Foto: EPA)

Transfer špekulacije

Hoće li čak trojica igrača Reala preseliti u Juventus?

M. Šljivak

Madridski Real sprema velike promjene u timu tokom ljeta.

Predsjednik Florentino Perez najavio je dosta dolazaka i odlazaka, a čak trojica fudbalera Kraljeva mogli bi završiti u redovima torinskog Juventusa.

Prvi je naravno lijevi bek Marcelo. Fantastični Brazilac se odavno povezuje sa Bianconerima, a prije nekoliko sedmica objavljeno je i da je već potpisao ugovor.

Marcelo je bio u nemilosti prethodnog trenera Santiaga Solarija. Nema dileme da je itekako razmišljao o odlasku, ali povratkom Zinedinea Zidanea dosta toga se promijenilo dosta toga.

Brazilac je vratio svoje mjesto u timu, ali špansk mediji i dalje ga povezuju sa torinskim velikanom.

Nije Marcelo jedini koji bi mogao put Torina. Isco je također želja Stare dame, ali situacija kod njega kao i kod Marcela je skoro identična, iako se konstantno govori o njegovom odlasku.

Najveće šanse za dolazak ipak ima James Rodriguez. Kolumbijac neće potpisati produžetak saradnje sa Bayernom, gdje je proveo protekle dvije sezone i vratiće se ovog ljeta u Real.

Međutim, ni Kraljevi ga nemaju namjeru zadržati. Njegovi koferi su već spremni i vrlo lako bi se moglo desiti da on završi u redovima prvaka Italije,

Naravno, biće i dosta odlazaka iz Juventusa. Bianconeri moraju naći novac za troškove prošlosezonskog transfera Cristiana Ronalda, pa će određeni fudbaleri napustiti tim.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Među onima čije se ime najviše spominje u rubrikama odlasci je Miralem Pjanić. Juve je već postavio cijenu od 80 miliona eura, a lako bi se moglo desiti da bh. veznjak obuče upravo dres Reala.

Zanimljivo će sasvim sigurno biti tokom ljeta na tržištu i mnogi velikani bi u narednu sezonu mogli ući sa potpuno drugačijim sastavima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

forza_juve
Sutra ocekujem clanak " Perez nece da cuje o odlasku ovih igraca "
0 1
gumenakita
Hoce u picku materinu,po novinarima Juventus svaku sezonu kupio 200 igraca.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi